preload

Bygget av bostadsrätter på bollplanen tvingar bort barnen från Engelbrektsskolan

Svar till Lotta Edholms borgarrådssekreterare Åsa Härkegård 11.01.03

Hej, Åsa!

Tack för ditt svar om Engelbrektsskolans evakuering å Lotta Edholms vägnar!

Det är alltså bygget av bostadsrätter på bollplanen som omöjliggör en renovering i etapper och tvingar bort barnen från skolan: “På grund av det omfattande byggprojekt som beräknas starta sommaren 2011 vid skolan är det heller inte möjligt att evakuera i etapper eller flytta eleverna inom skolan.”
Byggbolaget får alltså styra stadens evakueringsplaner. Som medborgare i Stockholms stad trodde jag att det var staten och staden som styrde över sina skolor, inte kommersiella aktörer, som byggbolag t.ex. Men i fallet med Engelbrektsskolan är det tydligen barnen som ska offras på byggaltaret.


När sedan bostadsrätterna står inflyttningsklara, är då nästa steg att låta bostadsrättsinnehavarna få ha synpunkter på var eleverna ska vara på sina raster? Kanske de måste hålla sig inomhus för att inte störa bostadsrättsinnehavarna? Dessa frågor med anledning av Lotta Edholms uttalande på TV 4:s regionalnyheter ikväll (3/1): “Folk i Stockholm gillar barn, men det finns en tendens till att de inte vill ha dem som grannar.”Är bostadsrättsinnehavarna medvetna om att de blir grannar med en skolgård?


Tack på förhand för snabbt svar på mina frågor!


Med vänliga hälsningar

Ylva Hedenquist, förälder till barn i årskurs 6 på Engelbrektsskolan