preload

Rädda Engelbrekt del 12

Vi har inte gett upp hoppet om att stoppa detta bygge som är långt ifrån beslutat

När dessa rader skrivs så är det 1 vecka kvar till valet. Ett val som alltid har stor betydelse för vår framtid, och då också framförallt för våra barn.Vi “medlemmar” i Rädda Engelbrekt har nu i drygt 3,5 år arbetet med hur Stockholms stad hanterar skolbarnen i Stockholm i allmänhet och Engelbrektsskolan i synnerhet. Du som följt oss genom åren vet hur denna fråga ”förändrats över tid” när vi synat makthavarnas olika argument och i vissa fall ”konstruerad sanning”.

Vi är dessutom övertygade om att många politiker har tagit sina beslut i denna fråga på de grunder som framlades 2006. Bl a hette det att detta projekt var ett win-win projekt. Staden skulle få en gratis idrottshall genom att låta ca 100 bostäder, eventuellt då studentlägenheter/hyresrätter, dessa skulle byggas på en mycket liten del av rastytan. Ingenting sades då om evakuering av barnen i 2 år, 6-8 månaders sprängtid, det byggs ca 74 lyxbostadsrätter i ett slag ”gated-community” stil, utebliven offentlig upphandling av bygguppdraget mm mm

Rädda Engelbrekt kämpar vidare med att stoppa detta fantastiskt dåligt utredda byggprojekt i första hand för barnens skull, men även för att stoppa slöseriet av medborgarnas skattemedel. Under sommaren har vi varit fortsatt aktiva, inte minst under den s.k Almedalsveckan i juli, där vi troligtvis träffade de flesta makthavare i denna fråga.

Under valrörelsen i Stockholm har vi funnits med runt valstugor, där vi ställt frågor till samtliga politiker. Vi har demonstrerat vid Expressens valstuga när lokala politiker varit där. Vi skriver och skickar in artiklar till tidningar och kommenterar webbnyheter. Det finns snart inte en journalist i länet som ej känner till frågan. Allt finner ni på www.raddaengelbrekt.se.

Nu fortsätter vi arbeta över valet 2010 och resterande höst/vinter för att vinna detta skandalplanerade bygge på barnens bekostnad. Våra överklaganden ligger fortfarande för utredning hos både Miljödepartementet och Förvaltningsrätten. Beslut förväntas komma under höst/vinter 2010. Skulle vi bli nekade där finns alltid Regeringsrätten och Europadomstolen.


Vi fortsätter med att jobba med artiklar, pressmeddelanden, prata med politiker, blogga och kommentera artiklar som skrivs i tidningar mm.  Vi har tagit fram bifogad flyer som vi försöker dela ut överallt. Vill ni ha några ex så är ni välkomna att maila oss.

På valdagen kommer vi att stå vid Engelbrekts församlings vallokal, som det nu verkar var Arkitekthögskolan och ej Engelbrektsskolan. Vill ni veta mer och träffa oss så finns vi där eller på mailen.

Vi behöver din hjälp

Vi som kämpar kvar i Rädda Engelbrekt skulle behöva lite stöttning av just dig:

  • Skriv insändare till tidningar, prata med journalister ni känner. Skicka detta mail till alla ni känner.
  • Besök valstugorna i staden och konfrontera dem med vad ni tycker i frågan.
  • De 3 partier i kommunen som är emot bygget är Centern, Miljöpartiet och Vänstern. Gör Ert val i kommunen på söndag för att markera var ni står i frågan.

Och svaret på Er fråga är JA. Vi tror att vi fortfarande kan stoppa detta bygge helt eller ändra byggplanerna till barnens bästa. T ex vår lösning med ny idrottshall ovanpå skolgården och konstgräs på resterande yta. Vi tror också vi kan förändra synen på politiker då det gäller att bebygga skolgårdar i hela länet.

Med vänlig hälsning

Rädda Engelbrekt

raddaengelbrekt@gmail.com

www.räddaengelbrekt.se