preload

Almedalen den 9 juli

Kristdemokraternas dag i Almedalen. Kristdemokraternas Ewa Samuelsson i Stockholm har röstat för att bebygga skolgårdar med bostadsrätter i Stockholm. “Barnen får väl leka mer effektivt” som en allianspolitiker uttalade det. Under gårdagens morgon var vi runt regeringssammanträdet vid Residenset i Visby. Därefter

gick vi ner mot Donners plats. Där möter vi Fredrik Reinfeldt!!! som kom gående med alla sina vakter. Sen gick vi med våra plakat och flygblad i Almedalen i en timme där vi mötte många socialdemokrater som var undrande varför man samarbetar med alliansen i denna fråga. Många besvikna på sina kommunala kollegor i Stockholm.

Klockan 14.00 var vi uppe vid österport med stora skyltar “spräng inte vår skolgård” När vi stod där kom Ewa Samuelsson, kristdemokrat, förbi oss. När vi erbjöd henne ett flygblad sa hon med ett leende: ” Nej tack jag behöver ingen för jag är ju med på bilden på flygbladet med clownnäsa och det räcker nog”.

Vi stod med bland alla åhörare och lyssnade på Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund. Vi möttes av en varm blick från Centerledaren Maud Olofsson när vi höjde våra skyltar. Även Statsminister Reinfeldt log åt oss när vi stod där. Vi kan bara sammanfatta att vi har synts rejält dessa dagar och 99,9 % har stött vår sak.

Nu är det bara att hoppas att några politiker tar åt sig budskapet och återremitterar ärendet. Även att några människor från massmedia vaknar ordentlig och startar en debatt.