preload

Almedalen den 7 juli

På Centerns dag kampanjade även Rädda Stockholms skolgårdar. Centerpartiet är det enda borgliga parti i Stockholm som är emot att bebygga Engelbrektsskolan, men även andra skolgårdar och gröna ytor i Stockholms stad. De personer som jobbat i kampanjen här nere i Almedalen har detta att säga:

Första dagen, söndagen, gick jättebra. Vi delade ut massor med flygblad och bland annat till Fredrik Reinfeldts närmsta medarbetare. Vid Statsministerns pressmöte i Almedalen, träffade vi på Kristina Alvendahl,  Stockholms moderata stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd som vill bebygga skolgårdar. När hon fick ett flygblad sa hon i väldigt nedlåtande ton: “Jag har redan en sån där och vet redan att ni har fel, men vi två behöver ej ta denna diskussion.

Vi har även mött Carin Jämtin, oppositionsborgarråd i Stockholms stad som också vill bebygga skolgårdar,  som surt gick fram till oss och tog ett flygblad. Men många andra människor i Visby har blivit glada över att det finns några som vill kämpa för barnen i Stockholm och speciellt just nu för Engelbrektsskolan. Kommentarerna annars är glada hejarop och positivt bemötande. En hel del media har tagit del av flygbladen och skall göra en uppföljning inför höstens kommunval i Stockholm. Stora elevorganisationer kommer även de att stötta oss i höst.