preload

Fortsatt arbete på arbetstider som man ej har tillstånd för ...

Skrivet: Sep 27, 2012

Nattarbete utan tillstånd

Dubbelklicka  på ovan filmlänk!

Stockholms stad och Veidekke har farit med lögner och underdrifter i flera år. Att sprängarbetena skulle ta “ett sommarlov” men sedan tog drygt 10 månader är väl en sak. Att skolbarnens skolgårdsyta bara skulle minska med “10 gånger 10 löpmeter” och inte ca 30 % som man nu erkänner är en annan.

I både skriftliga och muntliga utlovande efter det att man fått beviljat bygglov har man sagt att arbetstiderna på bygget skall vara “helgfria vardagar 9-19″. Förutom att man har börjat arbeta på helgerna även MED tunga maskiner så slipar man nu cementplattor kl 21.00 på vardagskvällar.

SKÄRPNING!!!!!!!!!!!

Läs mer

Man lovar en sak och gör en annan… ...

Skrivet: Sep 26, 2012

Långt in i detta projekt i tal och skrift lovade man från Stockholms stad och Veidekke att arbete på den fd skolgården endast skall ske helgfria dagar 07-19. Den senaste helgerna har man frångått detta.

Läs mer

Bygget fortgår med flera frågetecken…… ...

Skrivet: Sep 01, 2012

Eventuellt sista sprängningen av Engelbrekts skolgård och Tyskbagarberget kanske genomfördes i måndags. Skador har uppstått i de flesta fastigheter i området och Engelbrektskyrkan. Informationen om bygget har från början varit urusel till att senare bli bättre. Dock räknar staden med att alla boenden i området har internet och kan titta på stadens hemsida för information. Information om arbete som numera sker under helger och ibland nätter har gått många förbi. Mail från platsvärd Johan Åhström och flera andra på bygget besvaras inte alls eller ibland efter ca 2 månader?!?

Vad som är sant eller ej med bygget kan man fortfarande tvivla på tyvärr.

En gasledning sprängdes av misstag sönder i juni. Enligt entreprenörer på plats från Stockholm gas berodde det på sprängningarna ca 3 m ifrån. Det medförde att minst en fastighet blev av med matlagningsmöjligheter under några veckor. Enligt Johan Åhström, platsvärd för projektet Sädesärlan, är det deras preliminära bedömning att de inte var skyldiga?!? Man får anta att ledningen självsprängt, för det kan inte ha med de 9 månaders sprängningar som gjort att sprickor uppstått i husen mycket längre ifrån! :)

När detts krivs har dryga 10 000 visningar gjorts på ”videokanalen”.

Boende i området har filmat och på olika sätt dokumenterat vad som försegår på skolgården…

http://www.youtube.com/stadenful?gl=SE&uid=dsDykyL3E8cJK9DP-rClHg

Mark och sprängningsarbetena tog (precis som vi sa för ca 5 år sedan) dryga 9 månader. På första mötet med  boenden och föräldrar på skolan hävdade Veidekke 3 månader?!?

Läs mer