preload

Almedalen den 9 juli ...

Skrivet: Jul 09, 2010

Kristdemokraternas dag i Almedalen. Kristdemokraternas Ewa Samuelsson i Stockholm har röstat för att bebygga skolgårdar med bostadsrätter i Stockholm. “Barnen får väl leka mer effektivt” som en allianspolitiker uttalade det. Under gårdagens morgon var vi runt regeringssammanträdet vid Residenset i Visby. Därefter

Läs mer

Almedalen den 8 juli ...

Skrivet: Jul 08, 2010

På socialdemokraternas dag i Almedalen fanns vi på plats. Sossarna har till skillnad från sina rödgröna partners, V och Mp, beslutat att skolgårdar skall bebyggas i Stockholm. Socialdemokraterna har kritiserat andra partier för “att ta från barn och ge till betong”. Detta är något som de själva gör sig skyldiga till nu när man röstat för att bebygga skolgårdar med dyra bostadsrätter som även ska bli de första “gated community” i Stockholm. På Engelbrekts skolgård byggs 74 st bostadsrätterna med egen reception och vakt. Allt enligt byggbolaget Veidekkes hemsida. Socialdemokraterna går hand i hand med moderater, folkpartister och kristdemokrater i denna fråga???

Läs mer

Almedalen den 7 juli ...

Skrivet: Jul 08, 2010

På Centerns dag kampanjade även Rädda Stockholms skolgårdar. Centerpartiet är det enda borgliga parti i Stockholm som är emot att bebygga Engelbrektsskolan, men även andra skolgårdar och gröna ytor i Stockholms stad. De personer som jobbat i kampanjen här nere i Almedalen har detta att säga:

Läs mer

Almedalen 6 juli ...

Skrivet: Jul 07, 2010

På Folkpartiets dag kampanjade även Rädda Stockholms skolgårdar. Folkpartiet är positiva att bebygga Engelbrektsskolan, men även andra skolgårdar och gröna ytor i Stockholms stad. Enligt den gamla “Gluggen-utredningen” så finns förslag på att bland annat bebygga skolgårdarna på Norra Real,  Östra Real, Kungsholmens läroverk, Högalidsskolan och Södermalmsskolan. Att ta från barn och ge till betong verkar vara politikernas paroll i Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna.

Läs mer